Вражаюче відкриття американських вчених про солоної їжі

Соль от головные боли и мигрени

Властивості солоної їжі – чому американські вчені рекомендують її до вживання?

Сіль від головного болю та мігрені?

Довгий час солоні блюда вважалися ворогом стрункості, та й здоров'я в цілому. Недавні дослідження показали, що подібна їжа впливає на стан людини позитивним чином. «Солоний» раціон дозволяє позбутися від ряду неприємних захворювань, включаючи головні болі і мігрені.

Підставою для такого висновку став соціальний опитування, в якому взяло участь понад 8 000 осіб. Люди, які використовують рясне кількість солі під час приготування їжі, набагато рідше скаржаться на головний біль і скачки тиску.

Вченим потрібно більше доказової бази, на підставі якої можна навіть розробити сольову дієту. Однак поки, надмірне вживання харчової добавки може призвести до ризику розвитку вад серця та інсультів.

Майк Харрінгтон, доктор дослідного інституту в Каліфорнії, знаходить позитивний вплив солі досить парадоксальним. Головні болі виникають в результаті підвищення рівня хлориду натрію.

Так, рясне споживання солі приводить до активізації нейронів натрію, що за логікою речей має тільки посилити хворобливі відчуття. Але на практиці, сольова дієта працює зовсім іншим способом чином — притупляючи активність нейронів.

Майк висуває теорію про те, що засвоєння солі людиною носить індивідуальний характер, завдяки чому деяким пацієнтам подібний раціон дійсно йде на користь.

Світлана Блицштейн, доктор наук університету Нью-Йорка, навпаки, вважає, що підвищене використання солоної їжі послаблює симптоми при головному болю. Її теорія підкріплюється спостереженням за пацієнтами, що страждають мігренню.

Відкриття американських учених може зробити суттєвий прорив у питанні лікування головного болю. Тому сольову дієту необхідно вивчати більш ретельно, доводячи її ефективність практично.